Samenwerking

Een workshop organiseren kun je prima zelf doen, je locatie regelen en je presentatie bedenken. Dit zijn zaken die je leuk vind en waar je veel tijd in wil steken om dat goed te doen. Er zijn altijd punten waarop jij de expertise mist en denkt, dat komt wel goed. Is dat ook zo voor je manier van praten? Voor het zelfvertrouwen waarmee jij voor de groep gaat staan en helder je verhaal vertelt?

Ik werk graag samen met andere experts die heel erg goed zijn in een ander stukje van het vak rondom event organisatie dan ik ben. Bijvoorbeeld een presentatie coach die jou helpt je verhaal helder over te brengen zonder zenuwen of het wel duidelijk is voor de deelnemers. Martiena de Graaf van Echt Presenteren is een presentatie coach die op een hele natuurlijke manier jou helpt met je verhaal. Ik kan naar je presentatie kijken en je tips geven over je houding, je snelheid of over de slides die je gebruikt ter ondersteuning. Echter, ik ben geen presentatie coach. Juist door met Martiena samen te werken kunnen we jouw verhaal nog sterker maken.

Werk jij samen met andere experts?

samenwerking vrouwen

Eerder werkte ik ook al samen met andere ondernemers, als business buddy. Dat werkt ontzettend fijn omdat zij in een ander vakgebied zitten en met een andere blik kijken naar wat ik doe. En andersom. Echter, voor mijn dienst als event manager is het ontzettend fijn om te kunnen sparren met iemand die heel dicht bij mijn eigen vak staat. Het is alsof we allemaal aan een ronde tafel zitten en iedereen een stukje van die tafel heeft. Een eigen vlak aan de tafel dat raakt aan de rest van de tafel. Alle vlakken samen vormen immers één geheel.

Mogelijk heb jij ook wel eens nagedacht over een samenwerking. Dat kan ook een collega ondernemer zijn die in hetzelfde vakgebied werkt als jij maar net op een ander vlak. Zij zit aan een andere taartpunt van jullie ronde tafel en mogelijk kunnen jullie elkaar versterken en verder helpen. Bijvoorbeeld door samen een workshop te geven, waarmee jullie beiden een bredere doelgroep aanspreken. Heb je hier al eens over nagedacht?

Samenwerking met jou

Ik werk zelf graag samen met andere ondernemers. De inspiratie bloeit op wanneer je je verhaal deelt met iemand anders en vragen krijgt over hoe je dit zou doen of wie je hiermee kunt helpen. Een samenwerking met jou voor je workshop is voor mij een hele prettige manier van werken. Ik kan je advies geven, je vragen stellen die je aan het denken zetten, je templates geven om je workshop te organiseren. Ik kan niet de inhoud bepalen van jouw verhaal, noch weet ik van elke doelgroep wat zij precies zoekt. Dit is een stukje inhoud waar ik graag met jou in wil duiken, door je vragen te stellen over jouw doelgroep en samen te kijken hoe jij je expertise gaat delen in je workshop.

Aurélie Veltema

Heb jij een mooi idee voor een workshop, een helder beeld van wat je wil gaan vertellen maar kun je het nog niet duidelijk maken aan je deelnemers waardoor de workshop niet gevuld raakt? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik denk graag met je mee en werk met jou samen om je workshop tot een succes te maken.