Een belangrijk onderdeel van mijn blog pagina vind ik de gastblog bijdrages. Ik zie het echt als een cadeautje wanneer een andere ondernemer haar gastblog deelt voor mijn blogpagina.

Waarom is dit voor mij belangrijk? In dit blog ga ik hier graag dieper op in, omdat ik graag mijn kennis wil delen. Er zijn een aantal redenen voor mij om een gastblog te plaatsen en ik licht deze hier toe.

Samenwerking

Ik geloof in de kracht van samenwerking. Wanneer ik leuk contact heb met een andere ondernemer, dan wil ik die persoon graag helpen. Bijvoorbeeld door mijn netwerk te delen, of door bijvoorbeeld een training of event van die ondernemer te delen op mijn Instagram story’s. Als er mogelijkheden zijn om elkaar inhoudelijk te versterken is dat helemaal fantastisch.

Soms kom je daar pas na een paar maanden achter, omdat je elkaar nog niet zo goed kent of omdat bepaalde kansen zich pas later voordoen. Door een gastblog te schrijven, soms ook in uitwisseling omdat ik ook een gastblog schrijf, hebben we langer contact. Daardoor merk ik dat we sneller aan elkaar denken als er zich een mooie kans tot samenwerking voordoet. Het kan ook zijn dat ik een klus tegenkom die niet bij mij past, maar wel bij haar. Dan zal ik dat ook even laten weten. Samenwerken is niet altijd direct, maar voor mij wel altijd waardevol.

Publiciteit en zichtbaarheid

Een gastblog is een stukje publiciteit voor die andere ondernemer vanuit mijn website en vanuit mijn Instagram account. Ik deel altijd een post en een story over het gastblog. Daarmee trek ik natuurlijk ook weer volgers van die ondernemer naar mijn account. Ook voor mij heeft het veel waarde om in het netwerk van die andere ondernemer zichtbaar te worden. Het werkt twee kanten op, zo heeft het voor beide partijen waarde.

Daarnaast laat ik door het delen van kennis van andere ondernemers zien dat ik zelf een brede interesse heb en een breed netwerk. Mocht ik een keer een opdracht hebben waar ik niet alles zelf over weet, of alles zelf kan doen, dan kan ik iemand vragen om bij te dragen. Door mijn gastblogs laat ik zien hoe groot mijn netwerk is van ondernemers die ik kan vragen om mee te werken. Ik kan wel zeggen dat ik een goed netwerk heb, maar door die gastblogs ziet iedereen die op mijn site komt dat zelf al.

SEO

Mijn online zichtbaarheid groeit organisch, doordat ik kennis blijf delen en bewust kies over welke onderwerpen ik posts schrijf. De term SEO staat voor “Search Engine Optimization” en is ontzettend belangrijk om mijn zichtbaarheid te laten groeien. Door ook gastblogs op mijn site te plaatsen, kan ik links plaatsen naar de website van de auteur van dat gastblog. Dat is weer een externe link die bijdraagt aan de vindbaarheid van mijn eigen website. Bovendien staan er weer een aantal termen die aansluiten bij mijn eigen site in het gastblog. Ik herschrijf geen gastblog, ik plaats hem zoals de auteur het blog aanlevert.

Jouw gastblog

Heb jij zelf een blog of zou je een keer een blog willen schrijven over jouw vakgebied? Stuur me dan een mailtje, ik plaats ook graag jouw gastblog. Eén keer per maand plaats ik een gastblog, het onderwerp mag geheel over je eigen business gaan. Het enige dat ik vraag is dat je iets kiest dat over marketing of communicatie gaat. Een gastblog over de juiste tijd van het jaar om rozen te kweken past dan weer net niet. Natuurlijk wel een gastblog over blogs schrijven over rozen kweken.

Wanneer mag ik jouw gastblog lezen? Voor november en december heb ik twee mooie gastblogs gepland staan, voor 2020 ben ik nog op zoek naar 12 nieuwe gastblogs. Stuur je idee naar info@avue.nu.