Bij het woord planning op het blog van een event manager denk je vast als eerste aan event planning. De tijd voorafgaand aan jouw workshop of training vul je met activiteiten om deelnemers aan te trekken en allerlei voorbereidingen te treffen. Er zijn ook andere typen planning die je kunt gebruiken om jezelf meer ruimte te geven. 

Agenda planning

Een effectieve planning voor je agenda begint met een goede agenda. Een waarin jij kunt schrijven, schuiven en weggommen. Digitaal op je laptop of je telefoon of van papier op je bureau. Zolang jij er iedere dag meerdere malen naar kunt kijken is dat een handige agenda voor jou.

Om te beginnen met effectief plannen ga ik je eerst een vraag stellen. Wat voor type mens ben jij? Een ochtendmens of een avondmens?

Waarom is dat van belang vraag je? Het heeft te maken met wanneer jij het lekkerst kunt doorwerken. Ik ben bijvoorbeeld een ochtendmens en plan dus mijn lastigere klussen in de ochtend in. In de middag werk ik liever aan een klus die vooral uitwerken is, of schrijven. Dan heb ik mijn concentratie nodig, maar kan ik er wat meer tijd voor nemen. Ik plan de taken waar ik echt fris en geconcentreerd wil zijn in de ochtend in. Dan start ik fris en bovendien kan ik het niet voor me uit schuiven.

Social media planning

Wanneer je graag je zichtbaarheid wil vergroten is het van belang dat jouw ideale klant je meerdere malen tegenkomt. Liefst ook met verschillende type uitingen, zoals een instagram post met een leuke tip uit jouw vakgebied, op Facebook een ervaring van een van je klanten en op LinkedIn een post waarin je een standpunt neemt over iets binnen jouw vak. Dan wil je ook een reactie plaatsen en zelf lezen waar jouw doelgroep nu over praat.

Dat klinkt als een berg werk om regelmatig te verzetten naast je dagelijkse werkzaamheden. Hierom kan het erg handig zijn om een vast moment in de week te prikken en enkele posts vooraf in te plannen. Er zijn verschillende apps voor beschikbaar zoals Later, BufferApp, Planoly, Hootsuite. Voor ieder wat wils! Het grote voordeel is dat je nu niet meer iedere dag bezig hoeft te zijn met je tips en content die je wilt delen. Je kunt die online tijd nu besteden aan het reageren op social media posts en echt sociaal zijn.

Planning in een samenwerking

Wanneer je een samenwerking aangaat met andere ondernemers, bijvoorbeeld omdat je samen een event gaat organiseren dan is een planning enorm handig. Ieder heeft haar eigen bedrijf, gezin en prioriteiten maar je hebt nu ook een gezamenlijk project. Spreek bijvoorbeeld een vast moment in de week af waarop je event een overleg plant. Daarnaast kun je gebruik maken van team management tools zoals Asana, Airtable en Teamwork of een van de vele andere apps die online verkrijgbaar zijn.

Het voordeel van zo’n team omgeving is dat je documenten met elkaar kunt delen, een agenda kunt bijhouden en taken kunt volgen. Zo heeft iedereen dezelfde informatie en bovenal, dezelfde versie van dat ene document. Zo voorkom je dat je team uiteen valt omdat mensen uitgaan van de verkeerde versie van jouw document of dat afspraken niet nagekomen worden omdat het niet voor iedereen duidelijk was.

Effectief plannen

Effectief plannen kun je op vele manieren toepassen, zoals ik je hierboven heb laten zien. Wil je hier meer over weten? Mooi, want ik kan jouw hulp goed gebruiken.

AVUE Aurélie Veltema

Wil je mij helpen? Ik zoek 5 ondernemers die interesse hebben in een meer effectieve planning voor hun werk of hun bedrijf. Ik ben hard aan het werk aan een online training voor jou: Effectief plannen. Ik zou het tof vinden als jij met me mee wilt denken, jouw input te geven en als eerste toegang te krijgen tot deze training? Ik ga dan graag met jou in gesprek tussen 4 juni en 4 juli 2019.

Dat is niet alles! Als ik jou ergens mee kan helpen dan doe ik dat ook heel graag. Ik zet mijn kennis van communicatie, event management en online marketing graag in om jou nu of in de toekomst te helpen met een project.

Oproep: help jij mij?

Stuur een berichtje naar info@avue.nu als je interesse hebt om een van die 5 bijzonder behulpzame ondernemers te zijn met wie ik aan de slag kan gaan. Het kost je nu een half uurtje van je tijd en levert je straks een berg extra tijd op voor dat heerlijke boek, die mooie wandeling of iets anders wat je nu vooruit schuift omdat je nog taken hebt liggen die voor gaan. Wanneer gaan wij samen in gesprek?