De ultieme gids naar jouw unieke weggever

Ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat een gratis weggever een onmisbaar onderdeel is van je marketing strategie. Maar vertel eens, hoeveel e-books heb jij gedownload en nooit geopend? Hoe vaak heb jij overwogen om met iemand een gratis sessie te volgen, maar dan niet op die knop gedrukt? Het aanbod aan gratis content is megagroot en om daar bovenuit te komen heb je een unieke oplossing nodig.

blog wat geef jij weg? marketing tip

De ultieme weggever

De ultieme weggever, die bestaat in mijn ogen niet. Er is niet maar één type weggever of e-book dat iedereen wil hebben en waarmee je mailinglijst van 0 naar 10.000 schiet in een week tijd. Waarom zou je het nog proberen? Omdat jij gezien wil worden als de expert op jouw vakgebied. Vrees niet, die gratis weggever kan je hier zeker bij helpen.

Wat kan ik doen om die weggever te maken? Waar begin ik? Met de vraag van jouw ideale klant. Die ene vraag die jij kunt behandelen in jouw e-book, waar jij een checklist voor kunt opstellen of waar jij iets anders mee kunt doen waar jouw klant blij van wordt.

Focus op 1 vraag

In je weggever, in welke vorm dan ook is het van belang dat je veel waard weggeeft om een specifiek probleem aan te pakken. Het grote voordeel is dan dat iemand die met die vraag zit, jouw weggever download en geholpen is. Tenminste, met stap 1. Je kunt nog zoveel kennis hebben over hoe je gaat mediteren, hoe je met stress omgaat, hoe je assertiever wordt, hoe je een burn-out voorkomt, hoe je pijn bestrijdt in je lichaam.

Hoe nu verder?

In de meeste gevallen moet je zelf in actie komen om dit probleem te verhelpen. Dat is lastig voor velen van ons en daarom zijn er coaches en therapeuten. Zij weet wat jouw pijn is, zij weet waar de oplossing zit en hoe je daar kunt komen. Dat stukje ‘Hoe’ is waar jouw klant jou voor nodig heeft. Hoe pas ik de oplossing toe, hoe houd ik een gedragsverandering vol, hoe ga ik anders om met dit type situaties.

Hoe kom ik aan een steengoede weggever?

Ga ik gesprek met je ideale klant en stel vragen of hoe zij haar probleem ervaart, waar haar frustratie in zit, wat ze nodig heeft, wat ze mist en waar ze niet uit komt. Noteer alle antwoorden en blijf meer mensen vragen totdat jij weet hoe jij antwoord kunt geven op tenminste één gemeenschappelijke vraag. Je hebt de antwoorden van jouw ideale klant genoteerd, in de taal die zij gebruikt en die zet jij nu in voor je gratis weggever.

Staat die weggever vast?

Je mag zelf kijken hoe goed jouw weggever de vragen beantwoord van jouw ideale klant. Je weggever is de eerste kennismaking, dus zorg dat je regelmatig kijkt of deze nog aansluit bij jouw klant. Zoekt zij nog steeds naar de antwoorden in jouw e-book? Is het profiel van de mensen met wie jij het beste werkt misschien verandert? Dan wordt het tijd om je weggever te herzien. Kijk wat nu aansluit. Een stuk redigeren of juist een heel nieuwe weggever. Het is jouw kennismaking, kies wat bij jou past.

Gratis e-book met tips

Ik heb zelf een weggever met daarin 10 tips die je vandaag nog kunt toepassen op je eigen online marketing. Nu ben ik continue in gesprek met mijn ideale klant, om te kijken waar de vraag zit. Hoe kan ik helpen met het probleem waar zij mee zit. Welke frustratie houdt haar nu tegen? Ook mijn eigen weggever pas ik aan en ik denk ook na over hoe deze aansluit bij mijn ideale klant.

Wil je mijn weggever lezen en via de mail op de hoogte blijven van leuke tips voor je marketing en nieuwe blogs? Download mijn e-book: ‘Meer klanten & meer omzet door online marketing: 10 Tips.’

Succes met je weggever!